Ännu mer bebis

 

 

Alltså förlåt – jag måste fota min lilla korv hela tiden och eftersom han är det enda jag fotar hamnar ju bilderna här. Han är så fin.

Vi har just pratat med sköterskan om detta med amningen. Han suger ju några gånger för att sen sluta och det är vanligt bland prematurer att de inte riktigt orkar eller förstår detta med amningen. Jag försöker och trugar men han greppar inte det ännu. Så vi har två alternativ, ge flaska samtidigt som vi provar med bröstet inför varje måltid och då trappa ner på sonden eller fortsätta med full sondning och försöka med amningen. Bröstmjölk får han oavsett, oberoende av hur maten kommer ner i magen. Litet tillskott av ersättning då min mjölk inte riktigt hänger med i svängarna. Bröstpumpen är inte alls lika effektiv som om bebis skulle äta själv och produktionen på mjölken är lite segare säger barmorskan. Så vissa mål får han lite extra med ersättning. Men jag kämpar på och hoppas att bebis snart ska fatta hur man ammar.

Har ni läsare erfarenhet av sådana här situationer och hur har ni gjort? 

Berätta gärna, jag är väldigt intresserad av att höra om hur ni andra gjort med prematurer eller bebisar som av olika alternativ varit lite sugsvaga eller inte greppat detta riktigt med att ammas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *