Torktumlaren är en hit !

Axel älskar torktumlarens ljud, så om jag vill duscha, vika tvätt eller liknande så funkar det nästan alltid med att sätta igång torktumlaren. Tar in babysittern och han är nöjd en stund.

Vi har börjat med rutiner förresten. Axel är nu 8 veckor gammal och nu ska det införas rutiner. Jag älskar rutiner och jag tror barn mår bäst av det. Fasta tider för mat, sömn och längre fram för läxor osv.

Först med sömnen. Ett lunchpass på minst två timmar i vagnen och sen ett eftermiddagspass i egen säng. Så har jag alltid gjort med mina kids. Idag var det klockrent, sov i drygt 2 timmar i vagnen och strax innan 16 så somnade han i egen säng och sov till 18:45. Nu ska detta upprepas rätt många gånger innan jag kan kalla det för en rutin men vi är på god väg. Hur får jag bebis att somna i sin egen säng.

1. Sängen är bara för att sova – inte för att leka, busa.

2. Det ska vara trevligt och mysigt, inget gråt.

3. Musikmobil/speldosa ovanför sängen och den ska enbart kopplas ihop med insomning. Dra inte igång den annars.

4. Vid gnäll / missnöje – bädda ner bebis och säg med lugn röst nu ska du sova.

5. Vid gråt – ta alltid upp bebis. Inga gråtande bebisar hemma hos oss. Vi gillar inte 5 minuters metoden. Men skilj på missnöje som går över och gråt. 

6. Tänd en liten lampa i början, när bebis är trygg så släck lampan helt – släckt lampa innebär sömn. 

7. Inga lösa gosedjur i sängen, men gärna något som bebis gillar att titta på, inte för att lekas med utan för att skapa trygghet kring något som alltid är vid sängen. Kan vara en musikmobil, speldosa eller liknande.

8. Ingen nappflaska i sängen – nu är det ju inget problem men om ett par månader kan barnet hålla flaskan själv. Jag vill inte vänja bebisen att äta sig till sömns. Kan jag undvika det så gär jag det. Jag vill ha chansen att borsta tänderna längre fram och en bebis som är van att somna med en flaska gör det även när de är 6,8 och 15 månader och då är det svårare att bryta en vana.

Funkar det inte, testa nästa dag vid samma tid. Till slut vänjer sig bebis också.

OBS detta är mitt sätt, alla gör som ni vill men om någon vill ha lite tips så vassego.

Välkommen rutiner vi gillar dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *