rutiner är bra

Människor mår bäst när man har rutiner – det är sant. Bebisar måste ha rutiner. Får många frågor om hur vår dag ser ut. Den är mycket rutinbunden. Tiderna kan variera lite men rutinerna är alltid desamma.

06:30 Här någonstans brukar Axel vakna och få sin första morgonflaska dricker runt 150 ml – han somnar ofta om efter den.

08:00-09:30 Vaknar lilleman och ligger ofta i sängen och pratar med sin mobil som hänger ovanför och äter på sina händer tills jag plockar upp honom.

10:00 Gröt och frukt, D droppar, blöjbyte och kanske lite lek. Jag brukar dricka kaffe samtidigt.

11:00 första sovpasset. Jag lägger ner honom i sängen, stänger persiennerna och ger honom sin snutte. Axel somnar på ett par sekunder.

12:30 Här någonstans vaknar han och då brukar vi byta blöja och äta en flaska på 150 ml. Sedan brukar vi gå ut på en promenad. Lite olika beroende på väder och vind. Går vi inte ut så hänger Axel med mig hemma då jag fixar med tvätten, disken eller går och handlar.

15:00 Här brukar han sova sitt andra pass. Ibland somnar han i vagnen annars hemma i sängen.

 

17:30 – middag, dvs riktig mat och fruktpurè, pyjamasbyte och ny blöja. Pappa kommer hem och då brukar de leka en stund

19:00 Somna för natten.

Alla tider är givetvis ungefärliga. Axel får ingen flaska i sängen. Han somnar med napp och snutte.

Så här har vi våra dagar om jag får välja och försöker hålla dessa tider så gott jag kan.

Btw, varför gör Ikea sin stöddyna till stolen så sjukt ful? Täckte den med ett påslakan till vagn/vagga från Rätt Start med fina elefanter på. Måste köpa en annan dyna omgående.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *