Rosta egna nötter ♡

Jag älskar att rosta naturella nötter och smaksätta dem hur jag vill. Sen slipper jag alla konstiga tillsatser och strunt som smaksatta nötter ändå har. Jag har undersökt varför och det är för att se till att smaken sitter kvar PÅ nötterna och inte trillar av och hamnar på botten av förpackningen.Jag köper naturella nötter som dessa, skalade jordnötter och sötmandel med skal. Det funkar med vilka nötter som helst och jag gillar skalet på jordnöten men de var slut.

Jag hade chiliflakes, pressad lime, rapsolja, salt och lökpulver. För att se till att alla nötter får kryddor och olja skakar jag dem i en påse. Man kan smaksätta med precis vad man vill. Rosmarin, timjan, vitlök. Man kan ju också söta dem med lite socker, det tror jag är jättegott. Om man inte kör lowcarb månad 😉

In i ugnen på 175° i 10-15 minuter. När nötterna fått en gyllebrun färg är de klara. Så himla gott och blir underbart att bjuda på när man får gäster och vill ha lite roligare snacks än dillchips och ostbågar 😉

Förvara i en burk eller skål. Jag vet inte hur länge dessa håller smaken, våra går åt på ett par dagar nämligen. Sen har dessa inga fler kolhydrater än själva nöten då kryddorna jag använt inte ger mer kolhydrater.

Detta var dagens baktips – kidsen är så trötta på att jag bakar hela tiden så ska ta en paus 😉 Jag vet, jag har lite för mycket tid. Måste hitta nåt annat att göra med den känner jag. Dagens lyxproblem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *