Vardagsrummet ur olika vinklar !

Ja efter önskemål får ni fler bilder på vardagsrummet ur lite olika vinklar. Lite info till er som nyss börjat läsa min blogg. Vi köpte detta moderna hus i våras och egentligen är inte den här strama stilen alls något jag gillade till en början. Ville ha en sekelskiftesvilla i new englandstil men vi hittade ingen som passade oss med rätt läge eller planlösning (eller pris). Så vi köpte nybyggt och jag hade svårt i början att hitta stilen och ändå behålla våra gamla möbler. Men det gick ju !

Den öppna spisen hade jag jättesvårt för när vi var på visningen, den är alldeles för modern tyckte jag. Men nu gillar jag den 🙂

Vi har inte renoverat annat än fixat golven och alla väggar, lister, tak och snickerier är målade. Vi fixade även de ganska slitna dörrarna och trappen. Det är väldigt högt i tak som ni kan se. Vi har haft svårt att hitta rätt saker i rätt storlek att ha på väggen. Så många stora väggar är därför tomma. Vill inte ha massa småramar. Tycker det förstör det rymliga annars och vill inte börja göra hål i väggen på måfå bara. Får se om jag får ryck någon dag framöver och sätter upp en lång tavellist och ställer lite olika bilder och sånt på. Annars får det vara tomt.

Bordet hade vi i gamla lägenheten och jag ÄLSKAR den. Kommer från Mio och vi har ett matchande sideboard. Soffan köptes ny till detta hus, för den gamla passade inte i måtten. Mattan har vi köpt om flera gånger, den vi har just nu är för liten för det stora rummet och den har fel färg egentligen. Vi måste ta oss tiden och måttbeställa en matta. Max vill ha så här mjuk och lurvig och jag vill ha en hårdare och stelare matta.

Vi har inga taklampor i varken vardagsrum eller kök eller hall. Där finns inbyggda spottar i taket. Även alla fönster har inbyggda spottar. Det är vi jätteglada för.

Köket går ihop med vardagsrummet så det var viktigt att möblerna funkar ihop. Jag älskade inte kaklet i köket heller men det är bara 4 år gammalt så det fick sitta kvar. Men det är ganska litet kök så när vi vill renovera om behövs inte jättemycket fix. Bort med kaklet och byta luckorna. Bänkskivorna är i svart granit och är jättefina så de lär vi behålla.

Jag är en riktig pryldrottning och har gärna massa plotter framme hela tiden 😉 Men måste hejda mig. Det blir lätt för mycket när jag är i farten. Jag har äntligen fått mina blommor att överleva här i huset. Antagligen för att ljusinsläppet är så fantastiskt !!

One thought on “Vardagsrummet ur olika vinklar !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *