Härlig sommarmat

IMG_9440 IMG_9441

Vi hade goda vänner över på middag. Jag tänkte göra en lätt sommarmiddag med sallad och lax. Vi är som sagt lite trötta på grillat 😉 Jag hade köpt en lite lätt bubblig lemonad som smakar så himla gott. Gjorde sen vatten med lime och mynta.

IMG_9442 IMG_9443 IMG_9445

Gjorde en lite asiatisk sallad med kall färskpotatis massa grönsaker och en härlig dressing. Lovade Frida att skriva ner receptet på dressingen så här kommer den.

Lime

Risvinäger eller vitvinsvinäger

sesamolja

soja

hackad chili (om man vill ha lite sting)

Har inga direkta mängder men ungefär så här. 2 pressade lime, 1/2 dl vinäger, 4 msk sesamolja, 4 msk soja och så hackad chili. Så häller jag på dressingen och rör om lite. Färskpotatis, isbergssallad, ruccola, riven morot, paprika, körsbärstomater och massa koriander på toppen (om man gillar koriander)

IMG_9446 IMG_9447

Laxen glacerade jag med hoisinsås och så in i ugnen eller grilla fisken, går ju lika bra. Gjorde en kall sås med turkiskyogurt, limecest, peppar och lite salt.  Enkel och smidig lunch eller middag på sommaren. Vill man ha det lite matigare kan man givetvis göra en potatis i ugnen och servera vid sidan av. Men jag tycker inte att det behövs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *