Vi gör vad vi kan !!

GREECE+MIGRANTS+AT+PHODES029083

Alla har vi sett bilderna, de är så hemska att jag inte kan beskriva dem. Jag har drömt om den lilla pojken som spolats i land….jag vaknade med magont. Jag kan inte rädda den pojken, men jag kanske kan rädda någon annan?Jag kan inte tänka mig vilken hemsk situation det måste vara för dessa familjer att skicka sig själva och sina barn i gummibåtar på öppet hav. För att läget är så vansinnigt hemskt att de bara måste. Detta  ovanför är en bild från Rhodos….där vi var för inte alls länge sedan.

IMG_7048

IMG_7078

Detta är mina barn på Rhodos – lite perspektiv på livet !

Jag måste tro att även om jag gör lite så är det iallafall något. Jag och Lucas har anmält oss som volontärer hos Vi gör vad vi kan och nu håller jag på att styra upp bland vänner och bekanta om att hämta saker som ska skänkas och den 17 September tas ner till Grekland där många av dessa flyktingar hamnar. Alla kan vi göra något, skippa Lördagsgodiset för barnen och swisha över 20 kr eller rota fram de där vinterskorna som blivit lite slitna eller ett paket blöjor som inte längre behövs.

En annan sak som jag gjorde idag var att jag gav bort en sak, som jag inte behöver och istället för att ta betalt så bad jag mottagaren att ge ett bidrag till flyktingarna. Så kanske har du en bilstol som du kan sälja, lägg ut den på blocket och be köparen att swisha pengar till någon välgörande organisation (eller så gör ni det själva).

godis_14014320_55981760_157544961

En sak jag tänkte göra med mina yngre barn är denna utmaning. #skippalördagsgodiset och så swishar vi motsvarande summa till syriens barn. Alla kan vi göra något ! Någon som vill hänga på? Använd hashtaggen #skippalördagsgodiset

Hur bidrar jag?

Det finns två sätt att vara med och hjälpa till! Antingen ekonomiskt eller genom att skänka skor/hygienprodukter/kläder på någon av våra insamlingsplatser.

Ekonomisk hjälp:

  1. Swisha ett valfritt belopp till 0702-093 303
  2. Sätt in valfri summa på SEB-konto: 5694 05 824 28

Skänka prylar:

Vi uppdaterar inom kort med info om insamlingsplatser! Så länge kan ni gå igenom skåp och förråd hemma för att hitta det som behövs, sortera det efter storlek (vuxen/barn) och sort (skor/kläder/hygien/sovsäckar) samt packa det i märkta plastsäckar.

Här är en lista med det som behövs, som vi fått från Facebookgruppen Help for refugees in Molyvos:

OBS! Allt som skickas måste vara helt, rent och torrt! Det finns annars risk att sakerna möglar under transporten. 

  • Gympaskor i alla storlekar från barn till vuxen (helst med ett par nya strumpor nedstoppade i skorna), kom ihåg att knyta ihop skor så att de inte kommer ifrån varann i frakten!
  • Joggingbyxor
  • Underkläder för män, kvinnor och barn
  • Fleecetröjor
  • Mössor och vantar (vintern är på väg!)
  • Sovsäckar och liggunderlag
  • Blöjor
  • Bindor

Om du har några frågor kan du nå oss på insamling2015@gmail.com

3 thoughts on “Vi gör vad vi kan !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *