Loppistips

IMG_5849

Jag är uppvuxen på en marknad, bokstavligen, loppmarknader var också en plats som jag fick uppleva oftare än normala ungar. Jag är en riktig loppisråtta.

Mormor älskade loppisar och det gjorde även min pappa. Jag lovade mig själv dyrt och heligt att aldrig köpa saker på loppis om jag inte var tvungen. Vad gör jag nu? Det absolut bästa jag vet är att strosa omkring på loppmarknader och leta efter fynd. Det är inte alltid sådant som är mest värdefullt utan bara saker jag gillar. Idag hittade jag både och. Prylar som jag samlar på (glas och porslin) och sådana småsaker som kostade i princip ingenting men som jag älskar !

IMG_5850 IMG_5851

Man ska kunna sina prylar, vissa är medvetna om vad de säljer och andra inte helt. Så man kan verkligen göra fynd om man har tillräckligt med tid att strosa runt. Fick en underbar flashback av alla dofter. Jag trodde aldrig att jag skulle uppskatta loppisar på detta sätt. Det är onekligen en del av min barndom som jag gärna vill uppleva igen. IMG_5853

Mina bästa loppistips !

  1. Ha kontanter i små valörer
  2. Pruta alltid (även om jag ibland betalar gärna mer för service och en trevlig säljare). Var inte rädd för att gå iväg och återkomma.
  3. Ha inte för fina kläder och ta av dyra smycken (vana loppishandlare ser det direkt och vill ha mer betalt) se hellre lite luffaraktig ut så kommer du undan.
  4. Var inte dumsnål. Ibland på en loppmarknad kan man bli lite blind för att hitta den där samlartallriken för 1 kr, det är sällan på det sättet. Så var beredd att bända lite även om du för tillfället upplever priset som något högt.
  5. Var respektfull och fråga om du får rota bakom och under.
  6. Om det är en loppmarknad med fasta säljare. Bli kompis med dem. Särskilt om du är ute efter något särskilt (kanske samlar du på något porslin eller liknande) så blir de ofta hjälpsamma.
  7. När saker ligger i botten och längst bak och är dammigt så är det ofta sådant som legat länge, det betyder att du oftast kan pruta mer än på saker som är frontade längst fram.

Det är miljövänligt och personligt att handla begagnat. Saker som inte alla har som man ger ett nytt liv åt. Många av mina mest älskade saker kommer från loppmarknader.