Varför så militant och fientligt?

Vi köpte ju en ny bilstol och när vi skulle montera in den i vår Porsche Cayenne så insåg vi att det inte finns några möjligheter att fästa förankringsbanden. Alla skenor och underrede är täckt och helgjutet (lite svårt att förklara) så jag postade en fråga i en Facebook grupp där det finns många kunniga inom bilstolar. Fick många tips.

Men samtidigt är folk så otrevliga och militanta i sina åsikter. Här ovan ser ni ett exempel.

Och kom inte och säg att det inte går att höja sätet när det tom går i en s70 från 1998.

Varför? Helt onödigt?

När jag förklarar att vi inte kommer att lämna in bilen för att modifiera den och sätta in krokar för förankringsbanden så är jag konstig. Trots att jag förklarat att vi har en stol som är bakåtvänd med endast stödben som vi får använda istället. Tonen är så otrevlig. Jag förstår inte? Jag ber om råd, när jag sedan inte lyckas att få till monteringen och säger att vi ger upp och använder en annan bakåtvänd stol så får man konstiga kommentarer.

Jag ville så gärna använda Axkid Duofix stolen då den är så himla bra i min bil, men inser att alla stolar inte funkar i alla bilar och jag skulle kollat upp det först. Vi får inte en säker montering (med de förutsättningar och kunskap vi har) i den här bilen helt enkelt och använder då en annan stol som fortfarande är bakåtvänd och han får plats både vikt och längdmässigt. Men vi köpte en ny stol då jag vill ha honom bakåtvänd längre än denna stolen räcker till. Problemet verkar vara, att Isize stolarna (som har enbart stödben) bara går upp till 105 cm i längd, där är han inte än men när han är det så får vi fundera. Kanske har vi bytt bil innan dess så då är problemet förmodligen ur världen.

Oh well, ville bara lufta lite irritation. Samtidigt som jag vet att jag själv kunde vara lite så när jag var ung. Man är så fast i sina åsikter att man försöker forcera dem på andra. Jaja, med en trevlig ton kommer man längst.