Jag FÖRSTÅR inte?

 

En sak jag verkligen inte förstår är diskussionen som pågår inne hos Blondinbella om deras pågående semester. De har åkt hela familjen till Thailand, en resort med privat villa och en butler. Kostsamt givetvis, men det kostar ju att åka på semester och ju bekvämare man reser ju dyrare blir det (logiskt). Nu rasar (på riktigt RASAR) folk över denna resa. Stackars butlern som det är så synd om som måste serva Bellas familj med frukost efter önskemål och boka taxi osv.

Say WHAT?

Jag kan relatera till detta då jag jobbat som värdinna/servitris på en lustjakt (innan jag fick barn). Mitt jobb bestod av att just serva filthyrich människor ombord på en privatägd båt som åkte runt på Franska rivieran. Jag fick betalt givetvis och en del dricks.

Det slog mig aldrig att det kanske var någon som tyckte synd om mig? Den där fattiga flickan från ett annat land som kommit dit för att servera dessa sjukligt rika människor.

Så om någon av dessa ombord på båten hade haft en blogg och skrivit att vår värdinna Natali hon fixar med vår kemtvätt, handlar en speciell sorts skumpa och åker Taxi i två timmar (sant men givetvis på gästernas bekostnad) för att köpa en speciell sorts chips för att gästerna vill ha det. Så kunde ju kommentarerna blivit exakt dem samma. Om det fanns barn ombord så var det samma service. Sir och Madame, var givet att jag kallade våra gäster för. Även om de ofta påpekade att jag inte behövde. Jag satt aldrig ner i deras närvaro. För att det är så man gör. Inget konstigt.

Jag fick gå upp mitt i natten för att städa efter galna fester som innehöll både kroppsvätskor och diverse droger. Trots sjösjuka bita ihop och servera på en gungande båt med knappt någon sömn.

Om det var synd om mig? HELL NO !! Jag älskade mitt jobb, jag älskade även att arbeta som servitris på lite olika ställen i Stockholm. Vilka upplevelser och minnen jag fått och lärdomar för livet. Varje sekund var inte roligt såklart. Man stötte ju på en och annan idiot. Men de flesta var trevliga, tacksamma och ödmjuka. När folk inte var det så kunde vi ju skratta åt det bland personalen och hitta på små hyss.

Om jag har råd med en privat butler på semestern, ja tack. Tycker jag synd om dem som serverar mig eller städar mitt hotellrum. Näe, varför skulle jag?  Jag tycker faktiskt att det är nedvärderande att tänka så om någon annan människas arbete.

Jobba som servitris idag? Absolut ! Att göra folk glada med god service är en fantastisk känsla. Att leverera det där lilla extra för gästen/kunden ville jag alltid göra.