Axels nya rum

Nu kan jag visa bilder från Axels nya rum. Barnrum är det roligaste att inreda och planera tycker jag.

Rummet var ju Milous innan men då Axel leker mest med leksaker och behöver mer yta så fick han detta stora rum och Milou fick ett lite mindre som är anpassat efter tweenie behov. Vi köpte väldigt få saker nytt. Det mesta hade vi redan.  Väggarna målades med en ljusgrå färg från märket Palett (färgen heter Pencil grey)

Sängbordet var vitt och den målades i samma färg som väggen. Taklampan och lampan över sängen kommer från Ikea.

På väggen satte jag grå Batman dekaler som går att ta bort utan att förstöra väggen.

Tygsäckarna från Tell Kiddo passar perfekt till Briotåg och liknande leksaker. Dessutom så fina att se på och tar ingen plats om vi inte skulle ha behov av dem någon gång. Under sängen har vi plastbackar som sväljer massa småbilar och Lego bland annat.

Alla lampor hade vi redan, så behövde inte köpa något nytt.

Mattan kommer från KidsKoncept och även den hade Axel redan i sitt rum innan.  Lammfället nedanför sängen köptes ny. Så mysigt att ställa sig på mjukt fäll när man vaknar. 

Garderoben hade Milou i sitt rum, jag satt på två dekaler av bara farten.

Fotpallen är ursprungligen från Ikea. Jag har klätt om den i tyg från Svenskt tenn och satt på nya ben. Har även sytt en kudde i samma tyg. Sockerlådan jag köpte på loppis för många år sen fick små hjul för att inte repa golvet när den dras fram och tillbaka på golvet. Been there done that 😉

Sängen (Sebra Kili) är ett av våra bättre köp när det kommer till möbler. Från början var den ju en spjällsäng och nu har vi använt den som en växasäng ett tag. Tror den får hänga med i ett par år till. Den är ju så fin.

Jag är nöjd med rummet och med några enkla steg kan man förändra den till ett skolbarns sovrum om några år. Det var så jag tänkte från början. Gult fick bli en accentfärg som jag nog ska spinna vidare på.