Gör din egen slime

 

Gör din egen slime

Ungarna tittar på Youtube när folk gör slime. Då vill de givetvis göra likadant. Problemet med Youtube är bland annat alla dessa pyssel som barnen vill göra och då blir det oftast mycket större aktivitet än man räknat med och så tröttnar barnen halvvägs. Been there, done that.

Sådan riktig slime innehåller ingredienser som man normalt inte har hemma. Så det kräver lite planering. En quick fix är sådan här fattigslime med sånt alla har hemma i skåpen.

Slime
2,5 msk potatismjöl
3 dl vatten
Några droppar olja

Vispa ut mjölet i det kalla vattnet. Koka sedan röran tills det tjocknar. Häll i några droppar olja så slimet blir smidigt och låt svalna. Blanda sedan lite karamellfärg i ca en halv dl varmt vatten. Häll det i en stråle i potatismjölsblandningen och vispa tills du har en slajmig klet.

Kul aktivitet om inte annat 🙂 Även om det inte blir som slime kan köper. Har tänkt att testa lite mer avancerat recept men det kräver ingredienser som måste köpas i specialaffärer så det får vänta. Något annat vi gör hemma är Play-Doh recept finns här

Det är så dyrt att köpa play-doh som ofta ändå torkar efter några användningar. Dessutom innehåller dessa recept inga farliga ämnen och det är ett stort plus tycker jag. Man kan ju äta både slimet och playdoh även om det inte smakar så gott.