Min sminkrutin

Min sminkrutin

Min sminkrutin – händer inte varje dag men när jag sminkar mig så blir resultatet så här. Har fotat med mobilen i dagsljus. Inga filter.

Varierar sällan makeupen. Det är ganska exakt så här jag gör oavsett vad jag ska göra. Vardag eller fest. Jag kan inte supermycket om smink eller hudvård för den delen. Har en väninna som är så duktig på hudvård så hon får hjälpa mig när jag köper produkter och så brukar jag fråga om tips i olika Facebook grupper som handlar om makeup.

Mitt problem är att min hy ju inte är ung längre. Det kräver mer fokus på hudvården för annars lägger sig sminket ovanpå och bildar en tråkig kakig finish. Det är det värsta jag vet.

Ungefär i den här ordningen gör jag.

1 & 2 foundation (jag använder en BB cream, det är bättre för oss som börjar bli äldre då den är återfuktande och inte så täckande) och concealer – använder min lilla silikon makeup svamp.

3. puder – jag måste tänka på att nästan dutta in pudret och inte jobba så mycket med penseln, just för att det förstör finishen som jag vill åstadkomma med foundation och concealer.

4. Countouring & ögonskugga – jag gillar att saker är enkelt. Använder samma palett till ögonen och lite till kinderna.

5. Ögonbryn – just nu använder jag denna browshade från Bobbi Brown med en pensel från Anastasia Beverly Hills.

Det jag saknar är en settinspray, måste komma ihåg att köpa det. Jag har aldrig annat än läppsyl på läpparna. Har helt slutat med gloss och färg. Tycker inte längre om det alls. Fransarna är ju fixade hos duktiga Karolina hos Salong Uzone så dem behöver jag inte bekymra mig för så mycket just nu.

A och O för att sminket ska sitta är ju att man vårdar huden. Särskilt när man börjar bli äldre. Det är något jag fått lära mig den hårda vägen och numer är jag helt nitisk med mina hudvårdsrutiner. Bättre sent än aldrig. Visst? 😉