Grow your own, Heinz

Inlägget är i samarbete med Heinz

Grow your own

Jag fick hem ett urgulligt kit med tomatfrön, spade, kratta och en vattenkanna från Heinz. Vi ska nämligen odla våra egna tomater. Ska bli roligt att se om vi lyckas och om vi kan skörda tomater ur våra plantor i sommar.

Heinz kör en kampanj nu som heter “Grow your own”. Genom Heinz facebooksida kan man få tomatfrön, tävla om trädgårdsredskap (genom att lägga upp bilder på sina tomatplantor) och tillslut tävla om att få sina hemodlade tomater gjorda till en egen ketchup. 

Jag älskar ju att odla och vi har haft en köksträdgård på vår egna altan på sommaren. Förra året hade vi otur och små flugor åt upp alla mina örter. Måste läsa på i år och se vad som man kan göra åt dessa små bestar. Tanken är ju att det ska vara en ekologisk trädgård. Så att använda gifter är out of the question, men man kanske kan använda vinäger eller diskmedel eller liknande. Ska läsa på och se hur jag ska lyckas detta året. 

Men nu ska vi odla våra egna tomater först inomhus och sen ska jag ställa ut dem när vädret tillåter. Ni får följa processen här i bloggen. Wish me luck !