Odla tomater, Grow your own med Heinz.

Inlägget är i samarbete med Heinz

Odla tomater

Vi fick hem ett kit från Heinz så vi kan odla tomater här hemma. Så jag och Axel vi odlade lite. Första gången vi odlar tomater från frön. Vi får se hur detta fortskrider. Hoppas att det ska komma små gröna tvåbladiga groddar snart. Ska bli så roligt att se och följa för Axel. Att man kan odla något från ett frö som sedan växer.

Axel är övertygad om att vi odlar ketchup. För det är det enda tomater duger till enligt honom. Sen tyckte han att vi skulle odla pommes också. Potatis kräver lite mer yta så den skippar vi för tillfället.

Jag vill också ta tillfället att påminna om att små barn behöver inga stora aktiviteter och att odla tomater är en perfekt aktivitet och stimulans. Många verkar tro att barn behöver aktiveras 24/7 men det är inte fallet. Perfekt sak att göra en Söndag.

Just nu kan du gå in på  Heinz Facebooksida där man kan dels beställa hem egna tomatfrön och få tips om hur man bäst lyckas odla sina egna tomater hemma. Man kan dessutom vara med och tävla om roliga vinster. Nu ska jag ställa våra tomater ljust i tvättstugan där det är lite varmare tills fröna börjar att gro. Vi har inget drivhus så har lagt lite plast över. Som sagt. Jag är ganska ny på att odla.