Vad har hänt sen sist?

Vad har hänt sen sist ?

Jag vet att många varit oroliga, vad har hänt? Varför är jag inte aktiv på sociala medier sedan sista Mars. Anledningen är egentligen lika enkel som komplicerad. Det har inte hänt något alls.

Bara det att jag la alldeles för mycket tid på just sociala medier förutom mina egna uppdateringar så upplevde jag att det blivit lite av ett beroende. Tiden som kan spenderas på mycket bättre sätt. Så jag tog en paus för att vänja mig att inte kolla instagram 100 gånger varje dag. 

Lagerträdet på bilden har jag inte planterat, inga stora växter överlever på vår altan. Det har vi redan testat och misslyckats med. Det är så varmt på sommaren och mycket sol så vi har några större artificiella växter där.

Vad har jag använt tiden till då?  Jag har städat det här hemmet grundligt, varje låda och skåp är rensade. Har satt upp lampor,  krokar och fixat med sånt som varit sönder bytt ut ramar och foton och gett bort säkert ett ton prylar till välgörenhet. Lagt en matta i trappen och gjort ordning våra badrum med bättre förvaring och enskilda hyllor till barnen.

Sen var det dags för förrådet där jag bytt ut alla kartonger mot plastlådor och organiserat och städat hela förrådet. Det tog säkert en hel vecka utan att överdriva. Att packa ur alla lådor, kasta, packa om, stapla och märka och så städa ur alla gamla spindelnät och damm. Otaliga vändor till Ikea för att köpa backar och lådor, krokar osv. Jag har också drabbats av någon sorts försenad KAN SJÄLV ålder. Tidigare har jag tjatat på Max….för jag inte orkat och skyllt på att jag inte kan. Nu vill jag göra allt själv. Bära, lyfta, skruva, såga och ta reda på saker själv. Vansinnigt vad jag vetat lite om skruvar och verktyg. Pinsamt egentligen.

Sen så har vi en stor trädgård som jag ägnat kanske 10 timmar åt per år sedan vi flyttade in.

No More säger jag. Ni ska få se hur jag kämpat. Mina händer bokstavligen blöder just nu. Blåsor och sprickor av allt tvättande. Givetvis har jag handskar men det räcker inte alltid. Alla byggvaruhus inom 20 km radie har fått besök av mig. Jag har för första gången köpt saker som grus, bergskross, fogsand, betong och stenplattor.

Lärt mig så mycket om växter och hur man bygger saker och hur man anlägger en grusgång i trädgården eller vilka växter som trivs i stenpartier. Gått runt till grannar som ser ut att kunna saker om trädgård eller verktyg. Tagit reda på saker och införskaffat sånt som jag normalt hade tjatat på Max om och som han inte skulle gjort ändå för han heller inte vet särskilt mycket om trädgården.  Suttit hela kvällarna framför datorn för att läsa på om vad jag behöver för material och tittat på filmer om hur man gör olika saker.

Värsta som finns är att tjata och det näst värsta är att höra på tjat (särskilt mitt) så jag tänker inte tjata mer. Kommer att göra SJÄLV och det jag inte kan lejer jag bort. Fick lite hybris och tänkte lägga om vår stentrappa också. Men där satte kroppen stop. Så nu kommer det gubbar som fixar trappan.

 

Jag har aldrig tränat så här hårt någonsin i mitt liv. Från morgon till kväll har jag lyft och kånkat. Sandsäckar, lådor och stenar. Det i samband med att jag inte ätit skit sen Februari så har jag återfått min “gamla” figur. Kommer i mina gamla kläder igen. Inte ett enda besök på gymmet! Har sagt upp mitt medlemskap dessutom. Just nu lägger jag tiden där den behövs mest och träning får jag samtidigt.

Det kan vara någon sorts förtidig 40 års kris eller nåt. Men det spelar ingen roll. Saker blir gjorda som INGEN rört sen vi flyttade in för tre år sen. På tiden !

Jag ska fota och visa hur fint det blir 🙂 Nu ska jag ut och bränna lite ogräs. Bloggen är tillbaka nu och det är min instagram också.