Man vet inte om man inte provat.

Jag har alltid haft ett starkt inre behov av att skapa saker. Det kan vara att ordna hemma med inredningsdetaljer, ordna med snittblommor eller slå in paket lite extra piffigt. Jag mår så bra av det. Något jag alltid sagt att jag kan INTE rita, teckna, måla osv. Jag kan erkänna att jag i grundskolan var väl kanske något övre genomsnittet när det kommer till ämnet bild. Men det var mest för att jag kommer från ett konstnärshem och hade redan testat att rita med kol, dreja med lera, teckna med blyerts och akvarell och var omringad av konstnärsmaterial hela tiden.

Så jag hade ett försprång. Här om dagen så tänkte jag testa att rita något. Hittade vanliga blyertspennor, sudd och en märkpenna från Polarn och Pyret. Så kluddrade jag bara…..Den där barnsliga bilden på tjejen med två knutar. Jag är ingen konstnär men blev lite förvånad……Inte för att resultatet är speciellt. Men för att den blev precis som jag tänkt i huvudet.

Sen ritade jag av lite ljus, stilleben med blommor. Det är både roligt och givande och en stund som är bara min egen. Det är svårt att rita av något befintligt och särskilt när både jag och alla andra vet hur de borde se ut. Men så här ser det ut. Typ. Här försöker jag få till en ljuskopp med en sån här grön växt i. Tittar på en bild så jag får ett hum om hur bladen är formade och hur de böjer sig. Ljuskoppen har jag också framför mig. Texten är en annan. Har lärt mig fonten nämligen. Ser nu att botten på juskoppen är lite för bred. Får justera det lite.

Man är aldrig för gammal för att lära sig något nytt och nu ska jag beställa blyertspennor med olika hårdhet, skissblock och akvarellpennor och sånt som kan vara bra att ha. Det som jag har med mig i ryggmärgen är faktiskt namn på produkter och material. Så det är enkelt för mig att veta varför man behöver en stompfer eller fixativ. Tack för det mamma !