Packa rätt och förenkla resan

Är du en person som älskar att packa inför resan eller tycker du kanske att packningen är det absolut tråkigaste? Att packa är något som du helt enkelt måste göra när du ska iväg på en resa eller efterlängtad semester. I ditt hem har du tillgång till alla saker som du behöver, när du behöver dem, men på resande fot ser det annorlunda ut.

Oavsett om du älskar eller hatar att packa finns det utmärkta tips som kan underlätta processen. Tipsen hjälper dig inte bara att packa fortare och smidigare, utan ser även till att du får med dig alla saker som du faktiskt behöver. Ett vanligt misstag är att man packar med alldeles för mycket saker och ting. Du har säkerligen själv varit med om att du har en fullpackad väska, men knappt använder 50 % av den.

Skippa vätska i handbagaget

I handbagaget kommer du inte att få ta med dig mer än 100 ml vätska när du ska ut och flyga. Att packa med sig vattenflaskor och andra föremål med vätska är därför helt onödigt. Om du behöver ha med dig något sådant är det mycket bättre att du lastar detta i ditt incheckade bagage.

Packa ett apotek

Du behöver inte ha med dig alla mediciner som du kan komma på, men det kan vara bra med ett litet reseapotek när en olycka är framme. Apoteket kan bestå av smärtlindring och plåster, desinfektionsservetter och gaslinda. Har du mediciner på recept ska du naturligtvis se till att ta med dig dessa.

Valet av skor

Majoriteten av alla människor som är ute och reser tar med sig alldeles för många skor. När semestern är slut inser man att man bara har gått i sina sandaler ändå. Skor väger mycket och tar upp onödigt mycket plats i din resväska. Ett tips är att resa i de skor som är tyngst och klumpigast och packa ner de lättare alternativen.

Rulla kläderna

Visste du att du får mycket mer plats i din resväska om du väljer att rulla dina kläder istället för att vika hem? Att rulla är dessutom enklare och du slipper alla fula veck och märken när de är dags att använda plaggen. Ett annat plus med att rulla är att du direkt ser vad som finns i väskan och slipper böka runt för att hitta rätt.