Försäkra dig så tryggas livsstilen och resandet

Att leva livet med resor, fint hem och den livsstil du trivs med är något som är värt att eftersträva. Livet är till för att levas, men för att kunna göra det utan ekonomisk oro krävs även försäkringar som matchar den livsstil du lever. Alla har inte samma försäkringsbehov, och därför behöver du se till att teckna de försäkringar som gör att du kan känna dig trygg att leva din livsstil utan oro för otursamma händelser.

Det är inte alltid så lätt att veta vilka försäkringar som ska tecknas. Bor du i villa är en bra villaförsäkring grundläggande, som kan ge ersättning vid skador på villan som du äger. Om du bor i villa får du nämligen inte den sortens ersättning om du endast har en hemförsäkring. Om du reser mycket bör du se över skyddet även där, så att du kan känna dig trygg när du är på resande fot.

Försäkra villa och hem med resandet i åtanke

En villaförsäkring och en hemförsäkring är, som nämnts, inte samma sak. Förenklat förklarat så täcker en villaförsäkring själva villan och en hemförsäkring täcker din egendom och dig själv till viss mån. Därför är det bäst att ordna med både hemförsäkring och villaförsäkring, alternativt en kombination av dessa som redan slagits ihop och brukar kallas villahemförsäkring. I sådana försäkringar kan det ingå ett visst reseskydd, och därutöver kan du ofta teckna ett tillägg för utökat reseskydd. Det kan vara en god idé att teckna ett extra gott skydd vid resa om resande är en stor del av din livsstil. Vad sådana försäkringar täcker skiljer sig dock åt, så det gäller att läsa på ordentligt för att undvika att det blir dyrt trots försäkring. Exempelvis kan de gälla vid olycka på resan, försvunnen eller skadad egendom eller till och med hjälp att ta dig hem om du blir akut sjuk eller skadad på resan. I vissa fall kan det även vara en god idé att teckna extra separata reseförsäkringar inför resan.

Klantar du dig lite väl ofta?

Olyckor av klantig karaktär händer oss alla då och då, och känner du igen dig kan en allriskförsäkring vara ett tillägg du bör titta närmare på till din villaförsäkring. En allriskförsäkring eller drulleförsäkring kan ge ersättning om du själv råkar skada din egendom, exempelvis om du tappar mobiltelefonen eller råkar skada datorn av en olyckshändelse.

Att tänka på försäkringar är knappast det roligaste att göra på din fritid, men genom att göra det i förebyggande syfte kan du trygga din ekonomi om olyckan skulle vara framme. På så sätt kan du leva gott i din villa eller resa med lugn i sinnet, utan att behöva oroa dig för saker och ting som kan gå snett.