Semestertider – skötsel av hem och trädgård

En semesterresa är ofta tänkt att vara avkoppling där du ska komma tillbaka med ny, härlig energi. Om du helt glömmer bort att planera den vardagliga skötseln av hus och trädgård när du är borta finns risken att lugnet byts ut mot stress. Högt gräs och uttorkade plantor utomhus eller vissnade blommor och bortglömda sopor inne.

Här får du de bästa tipsen på hur du sköter om hem och trädgård när du är bortrest på semester.

Hjälp med trädgård

Det optimala är att be någon i din närhet att ta hand om gräs och plantor utomhus. Du behöver inte något proffs så länge du ser till att rätt trädgårdsredskap från wexthuset.com eller liknande finns tillhands. Trädgårdsredskap från wexthuset.com går att hitta i många varianter och gör det lätt att vattna och gödsla. Se därför till att införskaffa anpassade trädgårdsredskap från wexthuset.com i god tid innan semestern.

Har du inte någon i din omgivning som kan ställa upp finns det städfirmor som erbjuder trädgårdsarbete. Även här är det en fördel att köpa trädgårdsredskap från wexthuset.com. Du kanske vill passa på att odla nya växter eller grönt under semestern. Städfirman hjälper dig även om du i förväg köper fröer och lämpliga trädgårdsredskap från wexthuset.com.

Förberedelse inför semester inne

Inomhus behöver du egentligen inte städa när du är bortrest, men det är viktigt att du gör det innan du reser iväg. Ett klassiskt misstag är att glömma bort sopor i exempelvis köket. Därför är det alltid bra att låta någon checka av huset en gång i veckan. Har du blommor inne behöver de dessutom vattnas.

Finns det inte någon bekant tillhands går det även här bra att anlita ett städföretag. Ett avslutande tips kan också vara att låna ut huset till någon. Då är det någon som har koll på sopor, blommor, vädring och annat på ett naturligt sätt!