Skaffa elbil för billig semester

Älskar du att åka på bilsemester? Då kan det vara smart att skaffa elbil. Du kör nästan gratis och kan resa med gott klimatsamvete.

Skaffa billig elbil

Elbilarna håller på att gå ner i pris. Det finns också många elbilar att leasa. Vilken är då den billigaste elbilen? Det beror på vad du är ute efter. Bor du i Stockholm, Göteborg eller Malmö kan du satsa på en Mini Cooper. Lättparkerad och bara 3245 kronor i månaden. Passar singlar och paret. För en familj kan en MG MG5 Electric vara ett bättre alternativ. Då betalar ni 4639 kronor i månaden. Det blir väldigt billigt om ni kör mycket. Tänk bara på vad det kostar att köra per mil med en diesel- eller bensinbil. Vad som är mest ekonomiskt beror på er livssituation, hur många ni är och var ni bor. Men för oss som gillar bilsemester är elbilen framtiden och en bra investering. Gå in på Holmgrens Bil och ta reda på svaret på frågan Vilken är den billigaste elbilen? för just dig. Där hittar du elbilar från alla stora bilmärken och olika prisklasser.

Bilsemester med elbil

Det finns två stora fördelar med att köra elbil på semestern: den är mycket billig i drift och du kan köra utan att känna dig som en klimatbov. Många av oss älskar verkligen att ligga på vägen. Upptäcka nya platser i Sverige, Norden och ta en tur ner på kontinenten. Med de diesel- och bensinpriser som råder just nu är det dyrt för plånboken att tanka. Det känns ju heller inte så bra att köra en massa och spy ut avgaser. Att påverka klimatet negativt. Ett litet problem med elbilen är ju att du måste ladda den. Därför är det klokt att planera rutten utifrån laddstationer. Ett bra land att besöka är Norge som har bättre infrastruktur för elbilar är de flesta länder. Norge må vara dyrt, men eftersom du kör på el istället för fossila bränslen sparar du in tusenlappar.

Det är också enkelt att ta elbilen ner på kontinenten. Eftersom städerna geografiskt sett är närmare varandra där än i Norden, så kommer du alltid kunna ladda. En stor fördel med elbilar är ju också att du får köra i alla städer. Har du en äldre dieselbil finns det städer och vissa gator som du inte får köra på.

Bilsemester utanför säsong

De flesta åker ju på bilsemester under sommaren. Om du har möjlighet är det en skön upplevelse att göra en semestertur på hösten eller våren. Färre antal turister, det går snabbare vid laddstationerna och naturen ser annorlunda ut. Hotellen är också billigare och du kan bo på lite lyxigare ställen. Du får helt enkelt en annan slags semesterupplevelse än när du ligger på vägarna i juli.