Finansiera din livsstil

En del livsstilar är mer kostsamma än andra. Om du till exempel gillar att träna på gym, åker iväg på resor eller har en förkärlek till märkeskläder så kostar det. För att du ska kunna fortsätta upprätthålla den livsstil som du trivs med kan du behöva ta till extra åtgärder när din lön inte räcker till. Det finns flera bra sätt att tjäna extra pengar och här nedan kan du läsa mer om det.

Sälj saker av värde

Om du har smycken som du inte använder kan du faktiskt få in en bra slant på dem. Genom att sälja guld till ett företag som köper guld och diamanter får du betalt för ditt smycke inom ett par dagar efter att de har tagit emot det. Men det som är viktigt att ha i åtanke om du tänkt att göra dig av med dina smycken eller dylikt är att de ska vara av äkta guld eller ha äkta ädelstenar.

För att ta reda på om det är äkta guld eller inte ska du undersöka smycket eller föremålet. Om den har en liten stämpel med en siffra är det ett tecken på att det är äkta. I vissa fall kan du också ha ett värdepapper som styrker att smycket eller föremålet är äkta. Men värdepapper är många gånger något som tappas bort och därför kan du kolla efter en stämpel.

Du får betalt för smycket baserat på hur många karat det innehåller. Ju fler karat, desto mer betalt kommer du få.